İstanbul Diş Estetiği Merkezi

Porselen diş

Günümüzde artık diş estetiği denildiğinde sadece dişlerin üzerine porselen kaplama yapmak değil, dişleri düzgün bir sıralanışa getirmek, dişlerin rengini değiştirmek ve dijital gülüş tasarımı ile daha güzel bir gülümseme hediye etmek akla geliyor. Porselen diş kaplama, zirkonyum diş kaplam, ortodonti tedavileri, diş beyazlatma gibi tedaviler var. Bu konu hakkında İstanbul diş estetiği merkezi uzman diş hekimi Sertaç Kızılkaya dan bilgi aldık.

Sertaç bey uzun yıllardır diş hekimliğinde estetik diş hekimi olarak hizmet etmektesiniz. Bize diş estetiği için kullandığınız yöntemler hakkında bilgi verir misiniz.

Diş Estetiği

Son on yıl içerisinde daha popüler bir konu haline gelen diş estetiği hakkında yaptığımız çalışmalar dijital teknoloji ile birlikte daha da kolaylaştı. Hastanın ağız içi ve yüz fotoğrafları değerlendirilerek kişiye en uygun :gülümseme planı yapılabilmektedir.

Estetik Gülümseme
Estetik Gülümseme

Dijital gülüş tasarımı ile gerçekleştirdiğimiz bu tedaviler hem kısa süre içerisinde hem de son derece tatmin verici olarak uygulanabilmektedir. Yıllardır sadece porselen diş yapılarak elde edilen diş estetiği artık ortodonti tedavileri ile birlikte diş kaplamaların birlikte uygulanması sayesinde başarılı sonuçlar vermektedir. Dişlerin bulunması gerektiği yerde olabilmesi için gerçekleştirilen diş hareketleri dişler üzerine tel takılmadan da yapılabilmektedir.

Şeffaf plak ile ortodonti olarak adlandırdığımız bu tedavi hakkında ortodonti sayfamızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Diş estetiği elde etmek için uygulanan yöntemler:

Diş Beyazlatma

Dişlerin rengini daha açık hale getirmek için yapılan uygulamalardır. Diş beyazlatma denildiğinde diş kaplaması veya lamine uygulaması olmadan diş üzerine sürülen ilaçlarla dişin ana renginin değiştirilmesi anlaşılmalıdır. Diş Renklenmesi var ise diş beyazlatma işleminden büyük oranda fayda görebilirsiniz.

www.dişlerinibeyazlat.com web sitesinden diş beyazlatma ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz.

Beyazlatma işlemi genel olarak ofiste diş hekiminin uyguladığı ışık ile beraber dişler üzerine sürülen jeller veya evde kullanılan plaklar ile gerçekleştirilir. Diş rengi daha açık hale gelir. Ancak dişlerin kullanım biçimi diş renginin tekrar eski renge dönmesi için etkilidir. Fazla sigara içenler, fazla çay kahve tüketenler için birkaç yıl sonra diş renginde bir miktar geriye dönüş olabilmektedir. Böyle bir durumda beyazlatma işlemi yeniden uygulanabilir.

Diş Kaplamalar

Dişler üzerine geçirilen kılıflardır. İngilizcede taç, crown olarak da isimlendirilen bu yapı sayesinde diş çepeçevre sarılmış ve korunmuş olur. Diş kaplamalar iyi uygulandıklarında uzun yıllar boyunca sağlıklı bir şekilde kullanılabilirler. Ancak iyi bir diş kaplama için ileri seviyede dikkat, teknik ekipman gerekir diyen diş hekimi Sertaç Kızılkaya dan aldığımız bilgileri size aktarıyoruz.

Diş estetiği elde etmek amacıyla yapılan diş kaplamalar da daha fazla dikkat edilmesi gerekir. Çünkü yapılan uygulama doğal ve estetik olmasının yanı sıra uzun yıllar sağlıklı bir şekilde ağızda kalmak zorundadır. Diş estetiği isteyen hastaların genç yaşta olmaları nedeniyle hatalı yapılacak diş kaplamaları bu kişilerin kendi dişlerin de bir takım problemler çıkmasına ve belki de daha iyi diş görünümü elde etmek isterken kendi mevcut dişlerini kaybetmesine kadar giden kötü sonuçlara yol açabilmektedir.

Diş Kaplama Çeşitleri:

  1. Metal diş kaplama
  2. Porselen diş kaplama
  3. Zirkonyum diş kaplama
  4. Empress Diş Kaplama
  5. Laminate veneer Diş Kaplama

Ortodonti Tedavisi

Şeffaf Diş Teli veya şeffaf plaklar ile ortodonti uygulaması sonrası dişlerin sıralanışı düzeltilir ve diş beyazlatma işlemi gerekiyor ise diş beyazlatma işlemi de yapıldıktan sonra daha güzel bir diş estetiği elde edilir. Bazen ortodonti tedavisi uygulandıktan sonra dişler üzerine lamine kaplama veya zirkonyum diş kaplamalar uygulanabilir. Estetik Kaplamalar,  Zirkonyum ve Lamine sayfasına bakabilirsiniz.